BlueGenclik | Genclerin Bulusma Noktası

Orjinal Görünüm: Üçüncü Dünya Savaşı'na çok az kaldı..!
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
Üçüncü Dünya Savaşı'na çok az kaldı..!

26 Ağustos’da Muse, Carling Weekend Festival’in Reading bölümüyle kariyerlerinin doruk noktasında olduğunu gösterdi. 80.000 kadar Muse fanı oradaydı ve en önemli adam olan Matt Belammy’nin sırtındaki kelimelere bakıyordu “Terör Fırtınası”…(Terror Storm)Bu bir metal grubu ismi değil, Alex Jones’un Birleşmiş Milletler’de çektiği, bir çok tartışmaya yol açmış ve Birleşmiş Milletler’in terör politikasına karşı alternatif üretmeye çalışan bir belgeselin başlığı.
Bellamy ise, bütün büyük rock yıldızı her türlü siyasi yaklaşımdan nefret ederken, Muse’un son albümü olan BHR ile yaratıkların istilasından, medyanın beyin yıkama politikalarından ve siyasi rüşvet olaylarından bahsederek, bu belgeseli çarpıcı bir örnek olarak buluyor ve onaylıyor.

Magazinler sizi garip adam olarak nitelendiriyor: Siz kendinizi bu okuduğunuz yazılarda onaylıyor musunuz?

Aslına bakarsanız magazin ve gazete elime pek geçmiyor İtalya’da. (Bellamy Lake Como’nun kuzeyinde kız arkadaşıyla birlikte yaşıyor.) Ama bazen bana gönderilen linklerden bir şeyler okuyorum. Bence insanlar beni bütün bu gidişatın dışında görüyorlar, ama bu bence olunabilecek en güsel yer. Ben kendi dünyamda, biraz orjinalin dışında yaşıyorum, alışılmışın dışında çünkü alışılmış olan sistemin de içinde olan demek ve son derece adice bir şey.

Şu aralar komplo teorilerinden ve politikadan bahsediyorsunuz, sıradışı fanları kendinize çekmek için mi bu?

Dünya çılgınca işlerle çevrelenmiş vaziyette, yeni gençlik daha çok takılara ve tarot fallarına odaklanmış vaziyette, bense bunun pek içinde değilim. Ben kendimi bu gibi hokus pokus olaylarından uzak tutuyorum. Ben kendimi mistik şeylerin içinde görmüyorum.

Hayatınızda şu ara sizi etkileyen bir şeyler var mı.
Komplo teorileri, benim şu aralar paniğe kapılmama sebep oluyor, bu konuda düşünüyorum. Şöyle ‘eğer bunlar doğruysa, çok kötü bir dönemdeyiz demek bu’. Bununla birlikte bir süredir söylediğim gibi sanki Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkmasına ramak kalmış gibi geliyor, ama doğrusunu söylemek gerekirse başlıyor bile…bence potansiyel olarak buna aylar kaldı şu anda.

Bunu söylemenize neden olan şey nedir?
Bir etrafınıza bakın.

Çok düşündüğünüzü düşünüyor musunuz?

Olabilir. Elinizde bir çok zamanınız var ve sürekli bir grupla etrafı dolaşıyorsunuz. Bir grubun içinde olmak sizi sistemin dışına atıyor ve böylece özgürce düşünebiliyorsunuz. Özellikle Batı’da (onlara göre Amerika oluyor olmalı) gidip gördüğümüz sistemin okulu gerçekten çok çılgıncaydı, en eğlenceli yaşlarınızda ailenizden kilometrelerce uzaktasınız ve bir yalan b*kunun içinde düşünmeye başlıyorsunuz , batıdaki bu sistem size hiç de öyle değilken stabil ve ahlaki gelebiliyor. Sonra o okul sizde tek bir iz bırakıyor, o da finansal başarı ve birden sizi yatırım yapmaya mahkum ediyor. Ben bu okulda hep kaybettim “Bir şeyler burada gerçekten doğru değildi.” ve bunun ne olduğunu bulmaya çalıştım. Normların dışında olmak size özgür düşünmeyi getiriyor ve bu durum, okulda şaşırtıcı bir durum ve medyada. Eğer çılgın bir insan olarak etiketlendirilmeye tahamülünüz varsa tabii.

Hayatınızın diğer zamanlarına göre daha mı mutlusunuz?

Çok mutluyum, evet. Ancak kendim dışındaki gelişen şeyler konusunda daha önce hiç olmadığım kadar endişeliyim. Hayatınızın erken yaşlarında yaşadığınız baş belası kişisel şüpelerin uzağındayım ama etrafımda olanlar konusunda gitgide daha da mutsuz olmaya başlıyorum.

Bu kendi dünyanızda bir çok şeyi kontrol altına almış olmanızdan ancak dış dünyada bazı şeylere müdahele edememenizden mi kaynaklanıyor?

Kız arkadaşım psikiyatrist ve ben bu yollardan daha önce geçtim ve daha çok kendi ilgi alanlarıma bakıyorum ve komplo teorileri üzerine yoğunlaştım, psikolojik sebepler her ne olursa olsun, ben bunlardan kaynaklandığını düşünmüyorum. Bütün yapmanız gereken “Google videoya girip “Terror Storm”u izlemek ya da Webster Tarpley’in “Synthetic Terror” kitabını okumak. İnsanlar bunları izlerse, bilirse daha iyi olacaklar, bu yüzden beni dinleyin.

İnsanlar bu kitaplardan ve videolardan ne bekleyebilir?

Şu sıralar çok ağır bir baskı içinde bulunuyoruz(Burada ‘massive supperession’diyor ki bu SMBH’a gönderme) Şu ara gördüğümüz her şey, hükümetlerin insanları kendi taraflarına çekmek için çılgında sağa doğru manevralar yaptığı,( do extremely far right manoeures) bilerek düzenlenen, kendilerinin yönettiği güçsüzleştirme operasyonları, örnek olarak askeri, hukuki yollarla diğer ülkeleri istila etmeleri ve durumu değiştirmeleri.

Yakın zamanda hepimizde kimlik bilgilerimizin yer aldığı bir mikro çip olacak, öyle yaşayacağız. Bunlar gerçekten şu aralar gerçekleştiriliyor ve bir çok insan da böyle şeylerin gerçekleştirilmesini yaratıcılık olarak nitelendiriyor. Bizim yaşadığımız dünyanın farkı –yani sıra dışı yaşamın- ve yaşamın gerçekği, neredeyse matrix filminde tarif edildiği kadar ağır. Bu gerçeği bulmak ve anlamaya çalışmak sizi kusturabilir. Bazı insanlar bundan sakınıyor ve kısa yolu tercih etmeyip sürüden ayrılan koyunları işaret ediyorlar ve “deli” veya “psikopat” diyorlar, hem de deliller ortada apaçık dururken. 9/11 bunun açıkca açıkça bir kanıtıydı, bütün bunların yapılabileceğine dair, hatta daha kötüsünün, kasten yapılabileceğinin…

Bunu kayıda söylemek istediğinizden emin misiniz?

Evet. Bütün bunlardan bahsederek korkuyla oynuyorum çünkü burada kocaman bir açık var ama bunu belirttiğim için de güçlü hissediyorum. Yanlış güçsüzleştirme politikaları şu aralar oynanmakta ve bunlar zamanın içinde, yaşadığımız tarihte : Şu anda Bush’u destekleyen, sağcı neo-Con tarafından 90’larda yazılan “Project for the New American Century”(Yeni Amerika Tarihi Projesi) diye bir belge var, burada açık açık diyor ki “Neredeyse Pearl-Harbor kadar ağır bir etki yapan yeni bir olaya ihtiyacımız var ki, Ortadoğu’yu işgal etmek için bir bahanemiz olsun.” Şu anda yaşadığımız her şey 11 Eylül yüzünden oldu, bu bizim tarihimizde ne olduğunu anlamanın temeli .

Bu konuşmanız sizi, FBI’ın listesine eklenmek konusunda tedirgin edecek mi?
İçinde yaşadığımız dünyada? bence Amazon’dan ısmarladığım kitapların listesi onlarda çoktan vardır zaten…

Benim gibi insanlar her zaman açık hedef olmuştur. Ben yanlış anlaşılmak için, hep açık bir insan olacağım. Bu yüzden bu kitapları okuduğumu söylüyorum ve bu kitapların eleştirisini yapıyorum ve kitaplara bakıyorum sonra da kendi söylediklerimi eleştiriyorum.
Referans URL